استاندار گیلان گفت: بیش از ۸۰ گونه از درختان هیرکانی داریم که با بهسازی لندفیل سراوان در این مکان نمایشگاهی از گونههای مختلف هیرکانی تاسیس میشود تا ضمن انجام تعهداتمان، محلی برای حضور گردشگران باشد.
اسدالله عباسی امروز در حاشیه مراسم درختکاری سراوان و با حضور مردم سراوان و مدیران عضو شورای اداری در محل لندفیل سراوان، اظهار کرد: از سال ۱۳۶۳ با تصمیمات غیرکارشناسی اینجا را به عنوان محل دفن زباله قرار دادند، در حالی که باید زباله را مدیریت میکردند اما نشد و این ارث امروز به ما رسید.
وی افزود: در اولین دیداری که پس از مسئولیتم با وزیر کشور داشتم، معضل سراوان را اعلام کردم و در دیداری که با مجمع نمایندگان استانهای شمالی با رئیس جمهور داشتیم تصاویر و فیلمهای مستند لندفیل سراوان را نشان دادم لذا حل این معضل به بنده تکلیف شد و به عنوان فرزند این دیار احساس تکلیف کردم تا برای رفع این ابرچالش اقداماتی را انجام دهم.
استاندار گیلان با بیان اینکه ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر رئیس جمهور جهت ساماندهی لندفیل سراوان پیش بینی شد، گفت: شورا و شهرداری به عنوان متولی ساماندهی سایت زباله سراوان بودند که در آن زمان با وضعیت نامشخص مدیریت شهری، متاسفانه نتیجهای نداشت؛ اولین اعتبار ۱۰۰ میلیاردی هم فروردینماه سالجاری تخصیص یافت.
زباله شهرستانها نباید به رشت تحمیل شود
عباسی بیان کرد: بعد از برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار سرانجام از ۲۴ آذرماه سالجاری با اعتبار ۱۰۶ میلیارد تومانی عملیات بهسازی لندفیل سراوان آغاز شد، طبق تعهدات پیمانکار در بازه زمانی یکسال باید بهسازی به اتمام برسد، عملیات بهسازی با علم روز در حال انجام بوده و در این بازه زمانی تاکنون پنج درصد هم از تعهدات جلوتر است.
استاندار گیلان با بیان اینکه از امروز به صورت بخشهای تفکیک شده درختکاری در محل پهنه سراوان انجام میگیرد، شهرداری متولی بوده و منابع طبیعی هم بر روند کاشت درختان نظارت میکند، تصریح کرد: بیش از ۸۰ گونه از درختان هیرکانی داریم که با بهسازی لندفیل سراوان در این مکان نمایشگاهی از گونههای مختلف هیرکانی تاسیس میشود تا ضمن انجام تعهداتمان، محلی برای حضور گردشگران باشد.
وی با اشاره به اینکه برای کنترل و تصفیه شیرابهها هم اقداماتی در حال انجام است تا برای مصارف آب کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و یا تبدیل به سموم دفع آفات شود، ادامه داد: علاوهبر این گاز ناشی از زباله هم کنترل میشود؛ تفکیک از مبدا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد انجام میگیرد و زبالههای شهرستانهای اقماری هم نباید به رشت تحمیل شود.
عباسی با بیان اینکه در گذشته در روز فقط ۵۰ تن زباله و پسماند به کارخانه کود آلی لاکان وارد میشد، گفت: اکنون ظرفیت بازیافت به روزانه ۸۰۰ تن رسیده و شیفتهای کاری افزایش یافته و دو خط جدید به صورت آزمایشی هم راهاندازی شده و اگر تا پسفردا بر اساس تعهدات آماده افتتاح رسمی نشد، پرونده قضایی برای پیمانکار تشکیل و پیگیری میشود.
زبالهای در سال ۱۴۰۲ به لندفیل سراوان وارد نمیشود
مقام عالی اجرایی در گیلان با بیان اینکه باید سعی کنیم زباله کمتری تولید کنیم، تصریح کرد: در طول سالجاری ۷۷ میلیون گردشگر و مسافر به این استان سفر کردهاند که باید این فرهنگ سازی صورت گیرد تا هر خانواده یا مسافر نسبت به تولید زباله حساس باشد.
استاندار گیلان با بیان اینکه طبق تعهدی که دادم زبالهای در سال ۱۴۰۲ به لندفیل سراوان وارد نمیشود و همچنان هم به تعهدم پایبند هستم، افزود: مردم و اهالی سراوان هم باید اجازه دهند تا دقت کار فدای سرعت نشود زیرا کار باید اصولی و تخصصی پیش رود و بر نوع مصالح و خاک هم خود پیمانکار نظارت دارد.
وی با تاکید بر اینکه کار و خدمت به مردم را وظیفه خود میدانیم، افزود: دغدغه مردم را دیدیم و لمس کردیم و بارها در محل لندفیل حضور یافتیم و وضعیت را شاهد بودیم؛ اکنون باید پیشرفت کار را هم ببینیم، مردم منطقه روزانه میتوانند فعالیت را رصد کنند؛ اصحاب رسانه روایت اول از میزان انجام کار را دارند. ما آرمانی فکر نمیکنیم بلکه با هدفگذاری عمل میکنیم.
عباسی با اشاره به اینکه مطالبات پیمانکار هم پرداخت میشود، گفت: کار زبالهسوز در حال انجام است و در گذشته ارادهای برای حل این چالش وجود نداشته اما اکنون کار در حال انجام بوده و سرعت هم مییابد، زباله سوز نوشهر با ظرفیت ۲۰۰ تنی انجام شده و زبالهسوز ساری هم در حال انجام است و استان ما هم سومین مکان است.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه اگر برگزاری مناقصه طول نمیکشید، اقدامات بهسازی سریعتر انجام میگرفت، بیان کرد: ساماندهی و بهسازی لندفیل سراوان براساس تعهدات یکسال زمان میبرد اما با سرعت موجود، تلاش میکنیم زودتر هم شده تا پایان شهریور به اتمام برسانیم. اینجا را تحویل مردم میدهیم و در خصوص حفظ و نگهداری محل لندفیل تقسیم کار صورت میگیرد.
قرار نیست لندفیل جدیدی را ایجاد کنیم
وی با بیان اینکه عملا در حال ساماندهی محیط زیست استان هستیم، افزود: برای احداث تصفیه خانه شهرک صنعتی اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی پیش بینی شده، تصفیه خانه مسکن مهر رشت هم در حال احداث بوده و ۵۰۰۰ میلیارد تومان از محل تهاتر نفت برای آب و فاضلاب رشت در نظر گرفته شده است که به موجب آن مجموع رودخانهها از رشت تا تالاب انزلی ساماندهی میشود.
مقام عالی اجرایی در گیلان بیان کرد: در سایر پهنههای مربوط به پسماند هم به شهرداران و فرمانداران تاکید میکنم که تا پایان ۱۴۰۲ باید ساماندهی صورت گیرد تا مردم بدون دغدغه و در محیطی زیستی عاری از آلودگی زندگی کنند.
عباسی با بیان اینکه مردم به اعضای شورای شهر اعتماد کردند و رای دادند لذا شورا موظف است که پاسخگو بوده و با مردم رو راست باشد، تصریح کرد: هیچ فاصلهای بین ما و مردم وجود ندارد، پیشرفت کار را در منطقه سراوان شاهد خواهیم بود و باید اینجا را منطقه نمونه گردشگری قرار دهیم؛ پنج میلیارد تومان هم برای منابع طبیعی و جنگلکاری جهت توسعه درختکاری پهنه سراوان اختصاص مییابد.
استاندار گیلان در پاسخ به سوال یکی از اهالی مبنی بر اینکه تکلیف ورود زباله به سایت سراون چه میشود و ایا پهنه دیگری قرار است جایگزین سراوان شود؟ گفت: در حال حاضر چهار هکتار از ۶.۵ هکتار پهنه سراوان بهسازی شده که تحویل میدهیم و اعضای شورای ادرای استان اینجا حضور دارند و آنچه قول دادیم در حال انجام است؛ شهرداری موظف است ریجکتیها را بسوزاند و ما قرار نیست لندفیل جدیدی را در استان ایجاد کنیم و به این سایت هم زبالهای وارد نمیشود و صرفا خاک و مصالح و شن برای انجام عملیات وارد میشود.
انتهای پیام