زنان شاغل در دوران نگهداری از نوزاد خود، تنها حقوق پایه را دریافت می‌کنند و مزایا قطع می‌شود
زنان شاغل در دوران نگهداری از نوزاد خود، تنها حقوق پایه را دریافت می‌کنند و مزایا قطع می‌شود
بینا به مشکلات کارکنان زن در دوران زایمان اشاره کرد و گفت: زنان شاغل در دستگاه‌های اجرایی، در دوران نگهداری از نوزاد خود، تنها حقوق پایه را دریافت می‌کنند و مزایا قطع می‌شود؛ این موضوع نیازمند توجه ویژه است.

«طیبه بینا» مشاور امور بانوان شهردار رشت با اشاره به اهمیت ایجاد فضاهای اجتماعی برای زنان، اظهار کرد: تخصیص منابع بیشتر برای ایجاد فضاهای عمومی ویژه زنان اولین درخواست من از آقای شهردار برای سرفصل بودجه سال آینده است.

بینا به نبود چارت سازمانی مشخص برای حمایت از زنان در شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، تنها شهرداری رشت دارای مشاور بانوان است و این موضوع نیازمند توجه ویژه‌ای است که ما باید با تشکیل کارگروه‌های تخصصی و کمیته‌های مختلف، به مسائل زنان در سطح شهر رسیدگی کنیم.

وی با اشاره به فعالیت‌های کارگروه تشکیل‌شده برای حمایت از زنان، خاطرنشان کرد: ما اکنون ۷ کمیته فعال داریم که هر کدام بر روی موضوعات خاصی مانند عفاف و حجاب، حقوق شهروندی و سلامت کار می‌کنند.

بینا به آمار زنان شاغل در شهرداری اشاره کرد و گفت: از مجموع ۳۰۰ زن شاغل در شهرداری، ۲۹ نفر در سطوح مدیریتی و مشاوره‌ای مشغول به کار هستند که این نشان‌دهنده تلاش ما برای افزایش حضور زنان در مدیریت شهری است.

وی افزود: تشویق بانوان به پذیرش سمت‌های مدیریتی و مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها باید در دستور کار قرار گیرد؛ زنان همواره در کنار مردان در مزارع کار کرده‌اند و اکنون وقت آن است که در سطوح مدیریتی نیز حضور داشته باشند.

بینا به مشکلات موجود در ساختار اداری اشاره کرد و بیان کرد: متاسفانه، در بسیاری از موارد، حقوق و مزایای زنان با مردان برابر نیست و این ناعدالتی باید مورد توجه قرار گیرد ما باید به دنبال اصلاح این مسائل باشیم تا زنان بتوانند به راحتی در محیط‌های کاری خود فعالیت کنند.

تأکید بر ضرورت توجه به سلامت کارکنان

بینا همچنین به وضعیت سلامت بانوان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که وضعیت جسمی، روحی و روانی شاغلین، به ویژه زنان، در شهر ما مطلوب نیست؛ باید به این موضوع توجه بیشتری شود و برنامه‌هایی برای ارتقای سلامت بانوان طراحی کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت فعالیت‌های ورزشی برای ارتقای سلامت کارکنان، به قانونی اشاره کرد و گفت: کارمندان دولت می‌توانند تا ۴ ساعت در هفته از ماموریت اداری برای شرکت در تمرینات و مسابقات ورزشی استفاده کنند که متأسفانه این قانون به‌درستی اجرایی نشده است.

بینا همچنین به مقایسه وضعیت ورزش در دستگاه‌های نظامی و انتظامی پرداخت و گفت: در این دستگاه‌ها، ورزش سه ساعت در هفته برای کارکنان اجباری است و این امر در ارتقای شغلی آن‌ها تأثیرگذار است.

بینا خواستار ایجاد آیین‌نامه‌های خاص برای سلامت بانوان در هیئت دولت شد و اعلام کرد: اگر بتوانیم این موضوع را قانونی کنیم، می‌توانیم با دست بازتر برای ارتقای سلامت کارکنان برنامه‌ریزی کنیم.

تأکید بر نیاز به بازنگری قوانین مربوط به زنان سرپرست خانوار

بینا خواستار ایجاد یک وحدت رویه در این زمینه شد و پیشنهاد کرد: کمیته‌ای تخصصی برای بررسی دقیق‌تر مسائل زنان سرپرست خانوار در جلسات آتی تشکیل شود.

وی همچنین به سه دسته زنان بی‌سرپرست، بدسرپرست و خودسرپرست اشاره کرد و خواستار بازنگری قوانین مرتبط با این گروه‌ها شد.

وی ادامه داد: ما به یک قانون جامع در ارتباط با زنان سرپرست خانوار تحت پوشش دستگاه‌های حمایتی نیاز داریم؛ همچنین، باید متولی واحدی برای تنظیم‌گری و تقسیم خدمات حمایتی و توان‌افزایی این زنان تعیین شود.

بینا همچنین بر اهمیت استقرار یک سامانه جامع و یکپارچه برای پیگیری وضعیت زنان سرپرست خانوار تأکید کرد و گفت: باید برنامه‌ریزی منطقه‌ای و بومی برای استان گیلان انجام دهیم تا بتوانیم به‌طور مؤثرتری به نیازهای این زنان پاسخ دهیم.

وی به تأثیرات منفی شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» اشاره کرد و گفت: این شعار باعث کاهش جمعیت و افزایش سالمندی در جامعه شده است؛ اکنون باید به فکر جوانی جمعیت باشیم و از دست رفتن نسل جوان جلوگیری کنیم.

بینا همچنین به مشکلات کارکنان زن در دوران زایمان اشاره کرد و گفت: زنان شاغل در دستگاه‌های اجرایی، در دوران نگهداری از نوزاد خود، تنها حقوق پایه را دریافت می‌کنند و مزایا قطع می‌شود؛ این موضوع نیازمند توجه ویژه است.

وی در پایان از شهردار رشت به خاطر اقدامات مثبت در راستای حمایت از زنان شاغل تقدیر کرد و اعلام کرد: شهردار دستور داده‌اند تا آیتم دورکاری برای مادران شاغل در نظر گرفته شود.